Kijk uit voor onjuiste folders bij apotheek

Posted on 16 mei 2013

0Ritalin niet altijd doorslikken tijdens de vakantie: een pauze ergens in het jaar is verplicht.

Ritalin niet altijd doorslikken tijdens de vakantie: een pauze ergens in het jaar is verplicht.

In de vakantie tijd moet je soms een doktersverklaring vragen om de Ritalin of andere methylfenidaten en adhd medicijnen over de grens te krijgen.

Soms geeft de apotheek je nog een mooie kleurenfolder mee. In sommige van die folders staat echt foutieve informatie die regelrecht tegen Europese regelgeving ingaat. Hieronder een ingeschande folder. Kwalijk is dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschapper Jan Buitelaar hun medewerking verleenden aan deze folder die afkomstig is van het commerciele medicijnenbedrijf Janssen-Cilag B.V.

Onjuist is de oproep om tijdens de vakantie niet te stoppen met de medicijnen maar ze gewoon door te slikken. Volgens de EMEA richtlijn, de europese richtlijn die ook voor Nederland bindend geldig is, moet nu juist verplicht elk jaar minimaal twee maanden gestopt worden met medicatie als Ritalin en andere methylfenidaten.
EMEA richtlijn

folderritalinvakantie Apotheek Koert aan de Biltstraat te Utrecht heeft de folder inmiddels al weggegooid. De vraag is of ook andere vakantie folders voor methylfenidaat bij andere apotheken in het land nog steeds worden verspreid. Wilt u folders die u aantreft bij uw apotheek als u methylfenidaat afhaalt, inscannen en naar addhoc.nl sturen? Bij voorbaat dank! info@addhoc.nl

Posted in: juridisch, opinie