Edward Hallowel. Driven to Distraction

Posted on 4 juli 2012

0Edward M. Hallowell is een psychiater die zelf adhd heeft. Hij schrijft vele boeken maar zijn ‘Driven to Distraction’ uit 1995 was een doorbraak. Het boek wordt zelfs wel eens de ”bijbel van add” genoemd.  (Hij schreef het samen met  John J. Ratey, ook psychiater en adhd-er). 

(Hallowell gebruikt de term add als overkoepelend voor zowel adhd als add. Anderen, zoals bijvoorbeeld de Stichting Add Nederland, sadd.nl is add iets anders dan adhd)

Hallowel bedacht het begrip de ”Mirrortrades”. De volgende bekende uitspraak is ook van hem: ”ADD-ers zijn mensen met een Ferrari brein met fietsremmen. Het enige dat je moet doen is je remmen versterken, en dan heb je een Ferrari die vele races kan winnen. Zijn site: www.hallowellreports.com 

 

Mirrortrades
Intrusive Eager
Can’t stay on point sees connections others don’t
forgetfull gets totally into things: hyperfocus
disorganised spontanious
stubborn persistant
inconsistant flashes of brilliance
moody sensitive
hyperactive energetic
Je hoeft alleen je linker eigenschappen om te buigen naar de eigenschappen in de rechterkolom. Misschien betekent dit wel dat je je omgeving moet veranderen. Dezelfde eigenschappen komen meer tot hun recht in een andere omgeving, in een ander beroep of bij een andere werkgever. Of zelfs een andere partner. 
Stap uit situaties die je neerhalen, want….. je bent een Ferrari! 
Posted in: boekrecentie