ADD dag groot succes

Posted on 6 december 2011

0


Met een oude Londense dubbeldekker langs kastelen rijden. De leden van Stichting ADD Nederland zijn zijn op minicruise gegaan.

Op 6 november stapten de leden van stichting ADD op een DFDS boot om zo het jaarlijkse ledendag nu eens anders te vieren. De laatste ADD ledendag was in 2009 jaar geleden in de Amsterdamse RAI. Die dag was een congres georganiseerd met vele wetenschappelijke sprekers en stands van organisaties.

Dit jaar stond het contact tussen leden centraal. Er was maar een lezing, savonds in een apart zaaltje op de boot. Karin Windt, oprichter van sadd.nl en schrijfster van ADD boeken en Vera Gerritsen – Liebrand gaven informatie. Na de lezingen en beantwoording van vragen was het werk gedeelte van het programma afgewerkt en konden we ons richten op het leuke deel.

De volgende ochtend meerde de boot aan in Newcastle en stond in de haven een Engelse dubbeldekker voor ons klaar. We reden langs kastelen in Northumberland. Helaas was het kasteel waar Harry Potter werd opgenomen dicht en konden we zelfs de tuin niet bezichtigen doordat er geen tijd was. Maar een ander kasteel Bamburgh overtrof alle verwachtingen. Zo was er speciaal voor ons een middeleeuws muziek duo afgehuurd.  Zij presteerden het zelfs doedelzak mooi te laten klinken. Na alle pracht en praal van het kasteel viel de martelkelder nogal uit de toon. Na een adembenemende tour langs de noord Engelse rots-kust checkten we moe maar voldaan in op de boot. Alwaar het nog lang onrustig bleef in de danszaal met het typische live entertainment dat je alleen vindt op een cruiseboot. Nieuwe ADD-vriendschappen werden gesloten en mailadressen uitgewisseld. Lees een uitgebreider verslag van deze dag op http://www.sadd.nl

Posted in: bijeenkomsten